Nákladní přívěsy

Přívěsy jsou části nákladní soupravy určené pro převoz nákladu, nebo případně i lidí. V reálu je potkáváme hlavně jako nákladní přívěsy za osobním, nebo nákladním vozidlem.

Přívěsy pro přepravu lidí

Takové přívěsy skutečně existují, nebo alespoň z dřívějších dob. Jedním z takových unikátů je autobusový přívěs Jelcz P-01E. Přívěsy pro přepravu osob jsou u nás zakázány. Setkat se s nimi můžete například v Rakousku, kde byly znovu povoleny.

Beroun, DOD Probotrans, Vlek městského autobusu RTO

Tento přívěs byl viděn v Berouně na autobusovém nádraží. V zemích, kde jsou povoleny, se používají například v městské dopravě, kdy se dá dobře škálovat kapacita vozů.

Kde je koupit

Přívěsy seženete v autobazarech, nebo na internetu. Bazar přívěsů je skvělou volbou, pokud nemáte na výběr čas a potřebujete přívěs rychle. Pokud nebudou mít přívěs podle vašich představ ihned, pokusí se vám ho sehnat a dovezou ho z celé republiky i ze zahraničí.

Co když ho nepotřebujete dlouhodobě

Potřebujete přívěs jen jednorázově, nebo na nějakou krátkodobou akci? Pak využijte služeb půjčovny přívěsů. Díky krátkodobým pronájmům platíte jen za to, že přívěs využíváte. Navíc můžete přívěsy střídat a přizpůsobovat se tak aktuální poptávce, nebo nabízet širší možnosti přepravy. Jeden týden můžete vozit brambory, další týden pak kapaliny a pak třeba chlazené zboží. Díky pronájmu pro vás nebude žádný problém většina zakázek.

Napsat komentář